Malaysia Dateline

AWAN Wilayah Persekutuan bantu petugas Covid-19 HKL

Angkatan Wanita AMANAH Negara (AWAN ) Wilayah Persekutuan (WP) yang diwakili Ketuanya, Dr Niekmah Adam, diiringi oleh Setiausaha AWAN WP, telah menyampaikan sumbangan kepada Hospital Kuala Lumpur (HKL) semalam.

Sumbangan berjumlah RM800 yang dikutip dalam masa yang singkat dalam kalangan ahli AWAN Wilayah Persekutuan itu dibuat berikutan berita yang tersebar mengatakan petugas di HKL memerlukan kipas dengan kadar segera.

Sumbangan berbentuk tiga buah kipas dan 32 botol cecair pembasmi kuman itu akan digunakan di Wad Baru Pesakit Covid-19 HKL.

Menurut Pengarah Komunikasi AWAN Nasional, Anis Afida Mohd Azli, kedatangan wakil AWAN WP di hadapan pintu utama HKL telah disambut ceria oleh wakil Pengarah Hospital iaitu Pegawai Aset, Dr Haslina dan dua orang staf Wad Pesakit Cpvid-19 bagi menerima sumbangan tersebut dan mengucapkan terima kasih atas sumbangan yang telah diberikan.

“AWAN Nasional mengucapkan tahniah dan terima kasih kepada AWAN WP yang telah bertindak pantas dan peduli kepada petugas barisan hadapan yang memerlukan.

“Walaupun keterbatasan sumber dan pergerakkan, mereka tetap berperanan dalam masyarakat dengan keupayaan yang ada.

“Moga usaha murni ini dapat diteruskan dan dicontohi oleh semua penggerak AWAN Negeri dan Kawasan di seluruh negara,” kata beliau dalam satu kenyataan hari ini.