Malaysia Dateline

Bekas pegawai Khas Najib akan saman kumpulan whatapps Putrajaya dakwa disingkirkan

Pengerusi Sukarelawan Malaysia Hizatul Isham Jalil akan memfailkan saman ke atas pihak yang membuang namanya daripada kumpulan aplikasi WhatsApp Persatuan Penduduk Presint 10 Putrajaya (kejiranan Seri Perdana, kediaman rasmi Perdana Menteri)

Bekas pegawai khas kepada Najib ini berkata, kumpulan WhatsApp itu bukan kumpulan WhatsApp biasa, ia adalah kumpulan persatuan penduduk yang berdaftar.

“Saya adalah tuan punya satu property di sana.Namun kini saya tidak lagi boleh dan mengikuti perkembangan kejiranan saya di Presint 10 Putrajaya.

“Ini adalah satu bentuk diskriminasi dan double standard. Saya tahu undang-undang dan saya tahu hak saya,” katanya dalam satu kenyataan di laman facebooknya hari ini.

Dakwanya namanya telah dibuang daripada kumpulan WhatsApp itu kerana dia selalu berkongsi bahan-bahan dan artikel mengkritik kerajaan.

“Saya pasti ini adalah kerana desakan daripada penyokong-penyokong Kerajaan PH atau admin sendiri yang tidak tahan dan panas apabila membaca artikel-artikel dan hujah-hujah berfakta yang saya tulis yang tidak menyebelahi mereka, dakwanya.

Dakwanya, selama ini terutama sebelum PRU14 banyak posting-posting anti-BN dan maki hamun serta cerca kepada bekas Perdana Menteri (Datuk Seri Najib) pada ketika itu dalam kumpulan WhatsApp itu tetapi tiada siapa pun dibuang daripada kumpulan tersebut.

Oleh itu admin dan beberapa orang dalam persatuan penduduk penyokong PH ini telah membuang saya atas sebab pendirian politik saya, dakwanya lagi.