Malaysia Dateline

Deepavali Nal Valthukal

Bergabung lakukan perubahan politik demi keharmonian negara

Ir Izham HashimParti Amanah Negara (Amanah) Negeri Selangor mengajak seluruh rakyat tanpa mengira bangsa dan kepercayaan untuk bersama melakukan perubahan politik melalui gabungan politik Pakatan Harapan.

“Perubahan ini bagi membina negara yang lebih harmoni, bebas dari kongkongan perkauman dan sebarang prejudis terhadap mana-mana penganut agama,” kata pengerusi Amanah Selangor Ir Izham Hashim dalam perutusannya sempena Deepavali yang disambut hari ini.

Beliau juga berkata, sempena perayaan ini, seluruh ahli Amanah khasnya dan rakyat Malaysia amnya perlu mengambil peluang ini untuk membina jambatan persahabatan yang lebih erat dengan anggota komuniti India beragama Hindu.

“Ambillah inisitaif bertemu dan bermesra, di samping berusaha memahami budaya dan amalan mereka di dalam kehidupan mereka seharian,” katanya.

Beliau juga menyeru agar usaha-usaha kebajikan dipergiatkan bagi membantu golongan yang kurang bernasib baik, terutama di kalangan anggota masyarakat India yang sedang merayakan Deepavali agar mereka turut dapat berkongsi nikmat kemeriahan sambutan hari raya ini.