Malaysia Dateline

Mokhtar Senik

Bukan setakat 2 kolam, 100 kolam pun Pas sanggup masuk

Pas tidak akan memperduli apa jua tohmahan yang dilemparkan kepada parti itu yang disifatkan ‘makan’ dua kolam sebagai bukti Pas khianat dan tamak.

“Kami nak beritahu kamu, demi penyatuan dan persaudaraan Ummat atas nama Islam, usahkan dua kolam, 100 kolam pun kami akan masuk,” demikian menurut Ulama Pas Mokhtar Senik melalui Facebooknya hari ini.

Bahkan katanya, soal berjaya atau tidak menyatukan Umno dan Bersatu ianya bukan urusan Pas sebaliknya sudah dibayar oleh Allah atas usaha Pas selama ini.

Mokhtar juga berkata Pas tidak menghiraukan jika parti itu ditipiu sebaliknya jangan ada pihak yang menipunya.

“Kamu nak kata PAS ini bodoh kerana mudah ditipu oleh parti lain. Kami nak kamu faham bahawa kami tak kisah ditipu kerana yang penting kepada kami jangan MENIPU.

“Urusan tertipu atau tidak bukan urusan kami. Urusan kami ialah luruskan perjuangan dengan mematuhi agama Allah.

“Orang nak kata apa pun kepada Pas itu dia punya pasal. Kita tak ditanya diakhirat atas apa yang mereka tuturkan.

“Bahkan kadang-kadang kata-kata yang memfitnah dan menyakitkan itu menggugurkan dosa-dosa kita dihadapan Allah kelak atau menaikkan darjat kita disisi Allah,” katanya.

“Kamu nak kata Pas bersendirian bila Umno berpaling arah kepada DAP.  Itu telahan dan sangkaan kamu.

“Hakikatnya selagi Pas bersama Islam, Pas tidak akan pernah bersendirian. Allah, Malaikat dan orang mukmin sentiasa bersama Pas ( Ada ahli hadis nak meroyan ke dengan kalimat ini?).

“Kamu nak kata Pas akan kalah teruk, lalu kamu minta kami tinggalkan Pas?. Kami nak beritahu selagi Pas berjuang atas dasar dan prinsip Islam, seribu tahun lagi pun kami tetap bersama Pas. Kalah menang bukan urusan kami. Urusan kami ialah bersama Islam sampai akhir hayat.

“Dengan perjuangan ini kami tak pernah kenal serik dan kalah. Kami tak pernah kenal jemu dan mengalah. Kami tak kenal putus asa. Kerana kami sudah merasai manisnya berjuang untuk Allah,” ujar beliau.