Malaysia Dateline

Dzulkefly yakin Mahathir serah jawatan kepada Anwar

Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Dzulkefly Ahmad yakin Tun Dr Mahathir Mohamad akan memenuhi janjinya untuk menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim seperti yang dipersetujui sebelum ini.

Pastinya apa yang Tun (Dr Mahathir) katakan telah ada persefahaman dengan Datuk Seri (Anwar) dan Tun akan memenuhi janji-janji yang telah dibuat.

“Saya sebagai sebahagian pimpinan Pakatan Harapan (PH) yang menyaksikan perjanjian itu dan saya yakin Tun akan lakukan seperti mana yang beliau katakan, jadi tiada masalah, sampai waktunya kita akan tahu nanti,” katanya.

Pengarah Strategi Amanah itu berkata demikian kepda pemberita selepas melakukan tinjauan mesra promosi tempat makan sebagai kawasan larangan merokok yang berkuatkuasa di seluruh negara bermula hari ini.

Pada Perhimpunan Agung Tahunan Bersatu hujung minggu lalu, beberapa perwakilan parti itu dilaporkan mencadangkan supaya Dr Mahathir kekal sebagai Perdana Menteri sekurang-kurangnya sehingga PRU-15 akan datang, bukan hanya bagi tempoh dua tahun. – Bernama