Malaysia Dateline

Baliklah Jho Low Tak perlu malu malu Nak berjoli berjolilah di Malaysia kata Tuan Ibrahim

Jho Low aman kalau pulang, walau di serata dunia dia terpaksa menyorok

Timbalan presiden Pas, Tuan Ibrahim Tuan Man mengajak Low Taek Jho atau lebih dikenali sebagai Jho Low segera pulang kerana di sini tempat paling menyeronokkan beliau walaupun jadi buruan di serata dunia.

“Jho Low kalau kembali ke Malaysia, yakinlah dia akan dirai. Malah akan dijemput makan bersama oleh VIP-VIP untuk membincangkan projek seterusnya.

“Kini lega Jho Low boleh bertambah. Malah dia boleh rasa lebih selamat kerana Akta Majlis Keselamatan Negara sudahpun dikuatkuasakan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini

Menurutnya tiada tempat yang lebih selamat bagi beliau, yang kini disebut-sebut di pelbagai negara kerana dikaitkan dengan tuduhan-tuduhan mengenai kekayaannya yang dikatakan berpunca daripada duit 1MDB selain Malaysia.

“Di Malaysia, 1MDB walaupun kelihatan cacat, akan tetapi ia tidak kelihatan cela. Pelbagai agensi kerajaan menyatakan tiada duit yang hilang daripada 1MDB, dan tiada siapa yang melakukan kesalahan di dalam 1MDB. Setakat ini, isu 1MDB masih tiada kes di Malaysia meskipun ia digembar-gembur merata dunia,” katanya.

Sebaliknya kata beliau, di Malaysia, mereka yang menyoal 1MDB akan disiasat, bukan sebaliknya. Mereka yang meneka siapa Malaysia Official 1 akan dipanggil. Di sini, tiada kes sivil untuk menyita harta meskipun ada duit berbilion masuk ke akaun peribadi.

“Baliklah Jho Low. Tak perlu malu-malu. Nak berjoli, berjolilah di Malaysia, sekurang-kurangnya duit yang ada itu digunakan di dalam negara.

“Malah, kerajaan boleh kutip GST lagi.

“Dan Malaysia Official 1 pun boleh terasa lega, kerana anda tidak direman di mana-mana negara,” katanya.