Malaysia Dateline

Muhammad Nazrul Nooh tidak mengaku bersalah di mahkamah hari ini atas pertuduhan mengendalikan harta seorang pengganas.-Foto Utusanonline.

Juruaudio mengaku tidak bersalah kendali harta pengganas

Seorang juruaudio mengaku tidak bersalah di Mahkamah Tinggi di sini hari ini atas pertuduhan mengendalikan harta seorang pengganas, April lalu.

Muhammad Nazrul Nooh, 37, didakwa dengan pengetahuan mengendalikan harta seorang pengganas, dengan cara membenarkan transaksi kemasukan dan pemindahan wang sebanyak RM2,000 daripada akaun Maybanknya, bagi memberi manfaat kepada pengganas berkenaan.

Dia didakwa melakukan kesalahan itu di Damansara Utama, Petaling, Selangor, antara pukul 2.22 petang, 26 April dan 3.03 petang, 29 April lepas.

Muhammad Nazrul didakwa mengikut Seksyen 130Q(1) Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 20 tahun atau denda dan boleh dilucut hak mana-mana harta berkenaan, jika sabit kesalahan.

Pesuruhjaya Kehakiman Datuk Ab Karim Ab Rahman menetapkan 11 Okt untuk sebutan semula kes.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Mohamad Mustaffa P. Kunyalam, manakala Muhammad Nazrul diwakili peguam Adi Zulkarnain Zulkafli.

Tertuduh kemudian dibawa ke penjara Sungai Buloh, Selangor.