Malaysia Dateline

Kepala surat KPKT dan borang sertai Bersatu, palsu

Dakwaan kononnya Naib Presiden PKR Zuraida Kamaruddin menyertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) adalah tidak benar sama sekali.

Setiausaha Politik kepada Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Nor Hizwan Ahmad menjelaskan sebaran surat yang ditujukan kepda Pengerusi Bersatu Tun Dr Mahathir Mohamad dan beberapa borang keahlian parti itu adalah palsu.

“Surat tersebut mengunakan kepada surat KPKT. Tindakan itu juga sangat tidak bertanggungjawab apabila mengaitkan kementerian dengan isu politik.

“Dengan tegas dinyatakan bahawa tularan tersebut adalah palsu dan merupakan kerja jahat dan amatur pihak tertentu, ” ujarnya yang berpandangan pihak terbabit sengaja mahu menangguk di air keru atas situasi politik dalaman PKR yang berlaku kini.

Katanya lagi, Zuraida sehingga kini masih fkus menjalankan tanggungjawa dan tugasannay sebagai anggota parti dan Ketua Cabang PKR Ampang.

Zuraida berhadapan dengan kemelut dalaman parti dengan kepimpinan PKR dan ahli akar umbiyang tidak sehaluan dengan tindakannya menegur kepimpinan parti sendiri.

Ini membawa kepada desakan 11 Pengerusi Negeri untuk mendesak pemecatan Zuraida dari PKR.

Zuraida turut menerima surat tunjuk sebab dan akab menjawab dalam tempoh 14 hari tanpa mendedahkan isu utama yang ditimbulkan dalam surat tunjuk sebab oleh pihak pengurusan disiplin parti itu, atas dakwaan salah laku.