Malaysia Dateline

Mahathir tidak pernah berubah, cuma baju saja lain, kata Ku Li

Tun Dr Mahathir Mohamad adalah individu yang sama meskipun kembali menerajui Kerajaan buat kali kedua di bawah Pakatan Harapan, kata Tengku Razaleigh Hamzah.

Veteran Umno itu berkata Dr Mahathir tidak pernah berubah dan kekal sama seperti 23 tahun lalu.

“Dia masih sama, tetapi dalam baju yang berbeza.

“Dia seperti itu 23 tahun yang lalu, dia seperti itu 22 tahun yang lalu, saya rasa dia seperti itu sekarang,” katanya ketawa.

Mengenai sama ada Dr Mahathir tidak lagi menjadi diktator,

Tengku Razaleigh berkata, “Lihat sahaja barisan parti yang dilahirkan hanya beberapa tahun yang lalu, tetapi mengetuai kerajaan di Kedah, Perak, Johor dan di tempat lain, dan melihat daripada kerusi mereka dalam kabinet. “jawabnya.

Mengenai Naib Presiden Umno, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi, yang mengabilalih tugas presiden, bertemu Dr Mahathir baru-baru ini, Tengku Razaleigh berkata ramai orang bertanya mengapa Ahli Parlimen Bagan Datuk itu berbuat demikian.

“Saya tidak boleh mengulas sama ada terpulang kepadanya (Zahid),” katanya.

Bagaimanapun, apabila ditanya sama ada beliau akan berjumpa dengan Dr Mahathir, jika beliau menjadi presiden sementara, Tengku Razaleigh berkata, “Mengapa saya perlu berbuat demikian, jika saya mengetuai parti lain yang dia tidak menyokongnya. Dia meninggalkan parti kami. Mengapa saya perlu merangkak kepadanya? ” ujarnya seperti dilapor The Staronline.