Malaysia Dateline

Datuk Seri Mukhriz Mahathir (tiga dari kanan) sedang melihat jualan barangan cenderahati dan baju parti pada Program Kenduri Rakyat.

Masih terlalu awal tentukan kerusi Bersatu di Melaka

Masih terlalu awal untuk membicarakan tentang kedudukan kerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) di Melaka, kata Timbalan Presiden, Datuk Seri Mukhriz Mahathir.

Bagaimanapun beliau dipetik berkata, harapan tinggi tetap diletakkan bagi tujuan itu berdasarkan sambutan yang diterima dari rakyat negeri ini terhadap PPBM pada setiap kunjung beberapa pemimpin parti itu sejak ia ditubuhkan tahun lalu.

“Tentang kerusi Bersatu di Melaka saya belum pasti dan ianya masih terlalu awal untuk diperbincangkan. Kita pun sedang dalam proses perbincangan dengan rakan-rakan parti dalam Pakatan Harapan dan belum tiba masanya untuk memikirkan kerusi yang ada di negeri ini.

“Tujuan utama kita adalah untuk menumbangkan kerajaan BN (Barisan Nasional) di Dun Melaka dan juga di peringkat parlimen. Harapan tetap ada dan lebih seronok sambutan yang diterima daripada rakyat Melaka itu sendiri amat luar biasa,” katanya.

Beliau berkata kepada Sinar Harian selepas menyertai Program Kenduri Rakyat bersama lebih 300 masyarakat di Kampung Bertam Hulu semalam.

Turut sama, Ketua Badan Pimpinan Bersatu Melaka, Mohd Redzuan Md Yusof dan Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Bersatu Mohd Rafiq Naizamohideen.