SUK nafi kata istana halang Husam, Wan Rahim masuk pejabat kerajaan negeri

SUK nafi kata istana halang Husam, Wan Rahim masuk pejabat kerajaan negeri

Setiausaha Kerajaan Negeri Kelantan Datuk Nazran Muhammad menafikan beliau memberitahu media bahawa arahan untuk menghalang Naib Presiden Parti Amanah Negara (AMANAH) Husam Musa dan Pengerusi AMANAH Negeri Wan Abdul Rahim Wan Abdullah memasuki Istana dan enam premis kerajaan negeri atas arahan Istana.

Beliau berkata,hanya memaklumkan kepada media bahawa dia telah menerima perintah itu daripada ‘pihak atasan’

Beliau berkata adalah tanggungjawabnya untuk melaksanakan tugas yang diberikan kepadanya oleh `pihak berkuasa yang lebih tinggi ‘dan juga dari kerajaan negeri.

“Tidak pernah keluar dari mulut saya bahawa arahan itu datang dari ‘Istana’ dan saya juga memberitahu wartawan bahawa saya tidak tahu sebab kedua-dua mereka dihalang.

“Pihak media yang membuat andaian mereka sendiri,” katanya ketika ditemui media di pejabatnya seperti dipetik News Straits Times semalam.

Sementara itu, Husam ketika dihubungi berkata beliau menerima keputusan tersebut dengan hati terbuka.

“Saya tidak akan mengulas lanjut mengenai isu ini. Ramadan adalah bulan suci bagi umat Islam, oleh itu, lebih baik bagi saya untuk tidak memberikan sebarang komen, “katanya.

Dilaporkan juga bahawa arahan untuk menghalang Husam yang merupakan bekas Adun Salor dan Wan Abdul Rahim memasuki bangunan istana dan bangunan kerajaan negeri dikenakan selepas pekeliling yang dikeluarkan oleh Nazran.

Nazran dilaporkan berkata bahawa pekeliling itu telah diedarkan kepada lebih daripada 2,000 penjawat awam di negeri ini.

7.0
OVERALL SCORE
: 7.0
Have no any user vote