Malaysia Dateline

Netizen kecam PAS Umno guna jentera kerajaan sampaikan bantuan parti

Tindakan Pas dan Umno menggunakan jentera kerajaan untuk mengedarkan bantuan atas nama mereka dikecam oleh netizen dan orang ramai.

Bagi mereka, tindakan ini tidak bertanggungjawab dan menyalahgunakan jentera kerajaan secara terang-terangan.

Bernama menyiarkan gambar pasukan Bomba digunakan untuk mengedarkan bantuan yang dihantar kepada mangsa banjir atas bekas yang berlogo Muafakat Nasional (MN) yang menggabungkan logo Pas dan Umno.

“Anggota Bomba dan Penyelamat Temerloh meredah Sungai Pahang dalam misi menghantar sumbangan barangan keperluan ke kampung terputus hubungan dalam Parlimen Kuala Krau, Pahang hari ini,” lapor Bernama menerusi twitternya.

“Kena letak logo ke…puikkkk,” tulis Haeman membalas twitter Bernama itu melihat kepada logo Pas dan Umno pada beg pembungkus bantuan itu.

“Apasal bukan Unit Amal Pas ke dengan Pemuda Umno yang redah banjir hulur bantuan. Kaki kena ayaq banjir berkudis ke,” tulis Argyp #Rakyatjagarakyat menerusi twitter beliau.

“Sedih dana pembayar cukai digunakan untuk milej politik. Macam mereka tak tahu bahawa ia menyalahgunakan wang pembayar cukai. Beg plastik MN,” tulis Gary LFW dalam bahasa Inggeris menerusi twitternya pula.