Malaysia Dateline

Mohd Amar Nik Abdullah

Pas dakwa politik angkuh DAP punca tiga penjuru

Pas mendakwa pertembungan tiga penjuru akan berlaku dalam pilihan raya umum ke-14 (PRU14) kerana DAP mengamalkan politik angkuh dan oportunis.

Naib Presiden Pas Datuk Mohd Amar Nik Abdullah berkata, Pas tidak akan berdiam diri terhadap strategi yang cuba dilakukan DAP untuk menjatuhkan Pas dengan meracuni pemikiran ahli-ahli Pas mengenai dakwaan tidak tepat mengenai sokongan Datuk Seri Abdul Hadi Awang kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak Najib.

“Pas akan berusaha meyakinkan pengundi-pengundi Islam betapa selama ini mereka diperbodohkan oleh DAP dengan strategi politik sesumpah yang bertukar warna mengikut keadaan dan tempat.

“Para pengundi mesti menolak Dap yang ultra sekular dan anti Islam ini,” katanya seperti dipetik Sinar Harian Online.

{loadposition myposition}

Beliau diminta mengulas mengenai kenyataan Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang yang mendakwa Pakatan Harapan (PH) perlu menerima kenyataan yang mereka terpaksa bertembung tiga penjuru dengan Pas dan BN.

Kit Siang juga memberitahu, mereka perlu menjelaskan kepada 3.5 juta anggota Umno bahawa Datuk Seri Najib Razak mesti ditewaskan bagi menyelamatkan Malaysia daripada kleptokrasi global.

Ia juga termasuklah untuk menjelaskan kepada jutaan ahli Pas bahawa sokongan Abdul Hadi Awang untuk Najib dan kleptokrasi globalnya merupakan sesuatu yang tidak akan dipersetujui oleh kepimpinan sebelumnya seperti Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan lain-lain.