Malaysia Dateline

Pemuda Amanah Perak

Pemuda Amanah jaga hubungan baik dengan istana

Pemuda Amanah Negeri Perak memenuhi jemputan menghadiri majlis berbuka puasa bersama Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah di Istana Iskandariah, Kuala Kangsar, semalam.

Ini adalah jemputan kali kedua berturut-turut ke majlis yang diadakan setiap tahun itu.

Dengan segak baju melayu berwarna jingga melambangkan Amanah, rombongan tersebut diketuai oleh Ketua Pemuda, Hasnul Zulkarnain.

Tampil berseragam, rombongan Pemuda Amanah Negeri Perak telah menarik perhatian para tetamu daripada pelbagai ternasuklah media, sektor korporat, Badan Bukan Kerajaan (NGO), swasta, syarikat berkaitan kerajaan, belia dan sebagainya.

Majlis itu dimulakan dengan penyampaian zakat, Tuanku Sultan Nazrin berkenan menerima zakat perniagaan 2016 berjumlah lebih RM13.12 juta yang diserahkan lapan agensi kerajaan dan syarikat swasta.

Baginda dan Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim kemudian berbuka puasa seterusnya bersolat Maghrib, Isyak dan terawih secara berjemaah bersama para tetamu.

Hasnul berkata, Pemuda Amanah Negeri Perak sangat berbesar hati apabila pejabat Istana Sultan Perak sekali lagi memperkenan menjemput ke tersebut.

Ujarnya, program sedemikian sangat penting bagi membina hubungan baik dengan pihak istana yang merupakan satu istitusi penting dalam pentadbiran negara.

“Program ini juga adalah ruang dan peluang untuk Amanah memposisikan diri dengan para jemputan yang hadir daripada pelbagai pihak.

“Saya merafak sembah terima kasih, semoga hubungan baik ini terus segar dan dikekalkan sentiasa,” jelasnya lagi.

Turut serta menghadiri majlis rasmi tersebut ialah Timbalan Ketua, Ahmad Shafiq Ahmad Ariffin; Naib Ketua, Zainal Abdul Muaain; Pengarah Komunikasi, Muhammad Faeez Azahar; dan Bendahari, Hamri Ibrahim.