Malaysia Dateline

Ahmad Faiz Hafizuddin Rosli

PU Faiz tidak mengaku salah cederakan seorang penceramah wanita

Naib juara program Pencetus Ummah musim kedua, Ahmad Faiz Hafizuddin Rosli didakwa di Mahkamah Majistret di sini, hari ini atas pertuduhan mencederakan seorang penceramah wanita.

Ahmad Faiz, 27, atau lebih dikenali sebagai PU Faiz mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Fadzlin Suraya Mohd Suah.

Dia didakwa mencederakan Nurul Intan Sakinah Azmi, 29, di Tahfiz Pondok Rumi Sufi Jawi, No 14-3, Tingkat 2, Jalan Pekaka 8/4, Kota Damansara, di sini pada 2.30 petang, 26 September lalu.

Ahmad Faiz yang juga seorang penceramah bebas didakwa mengikut Seksyen 335 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum empat tahun atau denda sehingga RM4,000 atau kedua-duanya, jika sabit kesalahan.

Timbalan Pendakwa Raya Sapphira Selamat tidak menawarkan sebarang jaminan manakala peguam Ridha Abdah Subri memohon mahkamah membenarkan anak guamnya diikat jamin atas alasan tertuduh telah memberikan kerjasama sepenuhnya kepada pihak polis sepanjang siasatan kes itu.

Mahkamah membenarkan tertuduh diikat jamin RM5,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan 7 Disember untuk sebutan semula kes.