Saya bukan pengkhianat, kata Danyal Balagopal

Saya bukan pengkhianat, kata Danyal Balagopal

Bekas Ahli Parlimen Port Dickson Datuk Danyal Balagopal Abdullah sekali lagi menegaskan bahawa dia bukan pengkhianat tetapi hanya mengosongkan kerusinya untuk memberi laluan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk bertanding.

Beliau berkata langkah itu diambil supaya Port Dickson dapat dimmemajukan lagi demi faedah penduduknya, memandangkan presiden PKR yang dipilih akan dilantik sebagai perdana menteri kelapan.

“Saya berkhidmat dengan Angkatan Tentera Malaysia selama kira-kira 40 tahun dan sanggup mengorbankan motto kita, saya tidak seperti yang lain … Jika saya pengkhianat, saya akan memberi laluan dan hilang, sebaliknya saya masih di sini untuk menjaga pusat khidmat ini.

Beliau berkata demikian dalam wawancara selama 45 minit dengan Bernama dan TV3 di di Port Dickson semalam.

Bekas naib presiden dan bekas ketua Majlis Olimpik Malaysia (MOM) di Sukan Asia 2014 di Incheon, Korea Selatan ini berkata, beliau membuat pengorbanan supaya masyarakat Port Dickson dapat menikmati manfaat yang lebih besar dan tidak ada alasan untuk mereka marah dengannya.

Danyal yakin dengan perkongsiannya dengan Anwar, Port Dickson akan melihat masa depan yang cerah.

Kerusi Parlimen Port Dickson dikosongkan oleh Danyal pada 12 September untuk membenarkan Anwar bertanding dan kembali ke Dewan Rakyat.

Suruhanjaya Pilihan Raya menetapkan hari mengundi esok.

Parlimen Port Dickson mempunyai 75,770 pengundi berdaftar yang terdiri daripada 43 peratus orang Melayu, Cina (33 peratus), India (22 peratus) dan kaum lain (2 peratus).

8.0
OVERALL SCORE
: 8.0
Have no any user vote