Malaysia Dateline

Sebelum lantik perlu, kenapa lepas lantik Ismail tak perlu “makcik” profesor?

Alahai “makcik” profesor. Good try but a very poor delivery indeed!

1. Pada 18/8/2021 – “makcik” profesor ni dilapor habaq mesti kena ada undi percaya. Mungkin masa tu “makcik” ni dok takut DSAI yang dilantik sebagai PM kot?

2. Pada 21/8/2021- ” makcik” profesor ni dilapor habaq lain pulak dah. Kali ni dah tak perlu undi percaya di Parlimen pulak dah!!!

3. Wahai “Makcik” prof, masa pertemuan YDPA dan YM Sultan Perak dengan pemimpin-pemimpin utama parti politik (termasuk dari AMANAH), kami telah ditaklimatkan oleh pemimpin tertinggi kami bahawa YDPA sendiri bertitah bahawa perlu ada undi percaya (votes of confidence) di Parlimen.

I think it has become a public knowledge or an open secret now!

“Makcik” profesor nak langgaq titah YDPA kah?

4. Anyway kami semua masih tak lupa dalam satu kes di Mahkamah Persekutuan yang agak recent, afidavit “makcik” profesor pun mahkamah tolak kan?

5. Being an active litigation lawyer for almost 25 years, saya pun pelik kenapa isu perlembagaan “makcik” profesor pi ulas dalam afidavit?

We never deposed any affidavit on any issue of law or constitution lah “makcik” profesor hoi. This is too basic and elementary lah “makcik” profesor.

The court is not bound by your deposition in your affidavit when it comes to question of law or constitution. This is a trite law!