Malaysia Dateline

Tun Mahathir disambut para pemimpin PPBM Terengganu sejurus tiba di lapangan terbang.

Selepas Kelantan Tun Mahathir gempur Terengganu

Setelah dua hari bermukim di Kelantan dengan jadual padat, mantan Perdana Menteri Tun Mahathir Mohamad singgah pula ke Terengganu.

Ketibaan Tun Mahathir yang juga Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) di Lapangan Terbang Sultan Zainal Abidin Kuala Terengganu disambut Ketua Bahagian PPBM  Kuala Terengganu Datuk Zul, Ketua Bahagian PPBM Hulu Terengganu Kapten (Laut) Husairi dan peneraju Armada Negeri Terengganu.

Tun Mahathir kini mensasarkan Terengganu sebagai salah satu negeri tumpuan PPBM dan Pakatan Harapan bagi menghadapi pilihan raya umum (PRU) akan datang.

Gerak kerja PPBM dan Pakatan Harapan di Terengganu turut dibincangkan dalam pertemuan tertutup di Kota Bharu, pagi tadi.

Tun Mahathir mensasarkan Terengganu sebagai negeri yang bakal memiliki kerajaan baru selepas PRU ke-14.

Dalam jadual lawatan beliau hari ini, pemimpin veteran berusia 92 tahun itu mengadakan pertemuan tertutup dengan ketua bahagian PPBM Terengganu di rumah Datuk Razali Idris sejurus tiba di lapangan terbang.

Petang tadi, Tun Mahathir turun di pasar malam Pak Tuyu, Kuala Nerus bersama Presiden PPBM Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Naib Presiden Datuk Seri Mukhriz Mahathir.

Malam ini, beliau menghadiri ceramah mega di Pekan Ajil, Hulu Terengganu.