Malaysia Dateline

Setahun Bersatu Mahathir

Setahun Bersatu: Mahathir berseloroh KLCC ‘ada ka takda’

 
Cuaca yang gerimis  dari pagi hingga tengah hari tidak mengendurkan kehadiran ahli dan penyokong parti itu menghadiri sambutan ulang tahun pertama yang diadakan di Dewan Y Square Connextion, Jalan Bakri Muar hari ini.
 
Kehadiran  Pengerusi Tun Dr Mahathir Mohamad dan isteri Tun Siti Hasmah Mohd Ali, Presiden Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Timbalan Presiden Datuk Seri Mukhriz Mahathir  pada jam 3 petang menjadi acara kemuncak pada sesi pada petang ini.
 
 Setahun Bersatu Muhyiddin
 
Pelbagai acara diatur sejak dari jam 11 hingga 6 petang ini sebelum acara pada sebelah malam nanti.
 
Antaranya seperti demo masakan, bengkel kesihatan, persembahan buskers, lukisan karikator, persembahan kebudayaan, street soccer, sudut usahawan muda dan indoor games, mini bazar karat dan pertandingan mewarna kanak-kanak.
 
Pengarah Program Pengisian Waktu Siang Nurul Azarul Abu Samah berkata, terdapat pengisian utama acara seperti Motor Cup Mania, Indoor Games, pameran usahawan dan  Hardtalk bersama Ketua Armada Syed Saddiq Syed Abdul Rahman.
 
Setahun Bersatu Mukhriz
 
Katanya, kemuncak majlis akan bermula pada jam 9 malam ini dengan dimulakan ucapan oleh Presiden Tan Sri Muhyiddin Yassin, diikuti ucapan Timbalan Presiden Datuk Seri Mukhriz Mahathir dan Pengerusi Tun Dr Mahathir Mohamad.
 
Mukhriz selaku Pengerusi Jawatankuasa Penganjur Sambutan dalam sidang media semalam turut berkata, pada acara malam akan diumumkan penganugerahan tiga bahagian parti parti yang mempunyai penambahan keahlian terbanyak diberikan penghargaan dan pelancaran rasmi sayap Srikandi dan Armada.
 
Setahun Bersatu Armada
 
{loadposition myposition}
 
Artikel berkaitan: