Malaysia Dateline

Umno belum terima permohonan bekas ahli untuk kembali, kata Mohamad Hasan

Timbalan Presiden Umno Datuk Seri Mohamad Hasan berkata Umno belum menerima permohonan daripada anggota Parlimen parti itu yang sebelum ini telah keluar untuk menyertai kembali parti.

Beliau yang kini menjalankan tugas-tugas presiden Umno berkata bagaimanapun parti itu terbuka untuk menerima sesiapa sahaja yang ingin menyertainya.

“Umno sentiasa membuka pintu kepada sesiapa sahaja yang ingin menyertai dan menjadi ahli Umno.

“Syarat dan proses untuk menjadi ahli adalah tertakluk kepada seperti apa yang diperuntukkan oleh perlembagaan dan peraturan pentadbiran parti,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata demikian bagi mengulas mengenai ura-ura enam anggota Ummo yang sebelum ini meninggalkan parti tersebut mahu kembali seperti yang dilaporkan media semalam.

Enam Anggota Parlimen, yang kini anggota Bebas selepas meninggalkan Umno pada 14 Disember lepas, ialah Anggota Parlimen Hulu Terengganu, Datuk Rosol Wahid; Anggota Parlimen Mersing, Datuk Dr Abdul Latiff Ahmad dan Anggota Parlimen Tasik Gelugor, Datuk Shabudin Yahaya,

Anggota Parlimen Larut, Datuk Seri Hamzah Zainudin; Anggota Parlimen Sabak Bernam, Datuk Mohamad Fasiah Mohd Fakeh dan Anggota Parlimen Tanah Merah, Datuk Seri Ikmal Hisham Abdul Aziz. ― Bernama