Malaysia Dateline

Video laporan anak Najib bersama pelakon wanita Taiwan tular

Datuk Mohd Nazifuddin Mohd Najib dikesan bersama seorang pelakon wanita Taiwan yang dikenali sebagai Celia Chang, sehari selepas Datuk Seri Najib Razak dituduh di mahkamah.

Apple Daily, portal berita berpangkalan di Taiwan, melaporkan anak bekas perdana menteri itu dilihat makan sambil berbual-bual dengan artis yang dikenali Celia Chang.

Mereka dilihat makan di sebuah restoran di pusat beli-belah Breeze Xinyi berdekatan menara ikonik di bandar Taiwan, Taipei 101.

Portal itu melaporkan mereka kelihatan santai sambil menghirup segelas demi segelas wain merah dalam tiga jam. Dua botol wain juga dikatakan dibuka.

Laporan itu juga menyebut mereka kemudian menaiki teksi menuju ke sebuah rumah urut
sebelum makan malam selama dua jam di sebuah bar.

Apple Daily mendakwa kedua-duanya selepas itu menempah sebuah teksi lagi menuju ke Hotel Grand Hyatt sekitar jam 1 pagi.

“Kami hanya minum di bar Grand Hyatt, mood dia tidak begitu baik sebab anggota keluarganya tidak sihat, selepas itu dia naik untuk berehat dan saya pun beredar,” kata bekas model, 34 tahun, dipetik.

Rabu lalu, bekas perdana menteri itu berdepan tiga pertuduhan pecah amanah dan salah guna kuasa berhubung dana SRC International Sdn Bhd membabitkan RM42 juta.

Sebelum itu, di laman Facebook ‘Najib Razak Must Go’ turut berkongsi laporan video daripada appledaily.com.hk telah menunjukkan kedua-dua mereka berjalan-jalan dan minum bersama.

Kemudian laman berkenaan telah memuat naik status sambil menyindir perbuatan anak lelaki Najib dengan menulis penyokong melancarkan derma untuk Najib sementara anaknya menikmati keseronokan bersama pelakon Taiwan sambil minum wain merah, urut dan seronok di hotel.

Video yang diberi tajuk ‘Najib’s son in Taipei on 5th July 2018’ itu mencecah 100,000
tontonan manakala dikongsi hampir 4,000 netizen selepas di muat naik lima jam lalu.