Malaysia Dateline

Waytha Moorthy beri tempoh 24jam tarik balik kenyataan atau tindakan undang-undang

Ahli Parlimen Pasir Salak Datuk Tajuddin Abdul Rahman dan Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali telah diberikan 24 jam untuk menarik balik kenyataan dibuat, terhadap Menteri di Jabatan Perdana Menteri P Waytha Moorthy atau menghadapi tindakan undang-undang.

Dalam satu kenyataan hari ini, Waytha Moorthy mengkritik kedua-dua pemimpin itu atas kenyataan didakwanya sebagai “pelbagai fitnah dan fitnah” terhadapnya kerana menghina masyarakat Melayu dan Islam.

“Tuduhan-tuduhan liar dan ucapan kebencian oleh kedua pemimpin ini, dalam pandangan saya, adalah untuk mengajak rakyat menghadiri perhimpunan anti-ICERD (Konvensyen Antarabangsa Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Rasuah) yang dijadualkanpada Sabtu ini. ” ujarnya.

Waytha Moorthy berkata beliau telah menjadi “sasaran” sejak dia menjawab soalan parlimen mengenai ICERD lebih daripada sebulan yang lalu, dan “tuduhan liar” terhadapnya adalah “pembohongan” yang diucapkan oleh mereka yang mempunyai motif tersembunyi.

“Saya memberi 24jam kepada dua pemimpin ini untuk menarik balik kenyataan baru-baru ini dalam media atau risiko yang akan dihadapi ialah saman fitnah. Saya rasa ini akan menjadi jalan terbaik bagi saya untuk membersihkan nama saya. ”

Beliau menambah bahawa kenyataan Tajuddin dan Ibrahim tidak sesuai di negara pelbagai kaum, agama dan multi-budaya seperti Malaysia.